Krémy do dortů

Přikládám pár receptů na krémy, které dávám na dorty nejraději.

MÁSLOVÝ krém (základní):
Z pudinků a mléka uvaříme hustou kaši (dle receptu na pudink), dobře provaříme a do vychlazené po částech přidáváme máslo střídavě s cukrem a vanilkovým cukrem. Asi 2 minuty šleháme el. šlehačem.

BÍLKOVO-MÁSLOVÝ krém:
60 g bílků
106 g cukru krupice
180 g másla

Bílky s cukrem vyšlehat nad parou, poté zašlehat máslo.
Krém je skvělý na zdobení, protože dobře drží tvar, takže ať už jsem dělala „chlupy“ medvěda, krémové kytičky, nebo jakékoliv jiné ozdoby, tak tento krém perfektně ztuhne a drží.

BÍLKOVO-MÁSLOVO-KAKAOVÝ (nebo ČOKOLÁDOVÝ) krém:
Stejný postup jako u bílkovo-máslového, jen přidat kakao nebo hořkou čokoládu.

KRÉM s MASCARPONE
smetana ke šlehání
mascarpone
tvaroh
cukr

Ze smetany ke šlehání ušlehat šlehačku a přidat mascarpone a tvaroh. Podle chuti pak dosladit cukrem.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *