Mandlové dortíčky

Suroviny

200 g hladké mouky
140 g másla
70 g moučkového cukru
50 g mletých mandlí
2 lžíce kakaa
1 žloutek
mandle a čokoládová poleva na zdobení

Na krém:
60 g změklého másla
40 g moučkového cukru
20 g strouhaného kokosu
20 g mletých mandlí
1 lžíce kakaa 1 lžíce tuzemáku
1 lžička vanilkového extraktu

 

Postup

Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme uležet minimálně hodinu v lednici zabalené v potravinářské folii.

Těsto po vytažení z lednice nechat chvilku povolit, poté rozválet na plát cca 3mm silný. Vykrajovat kolečka (či jiné tvary).

Péct v troubě 5-7 minut na 170°C.

POZOR: tmavé těsto se snadno připálí, protože není vidět barva, tak je potřeba hlídat i podle vůně.

Mezitím si připravte krém. Máslo s cukrem utřít do pěny. Vmíchat kokos, mandle, rum, kakao a vanilkový extrakt.

Vychladlá kolečka slepujte krémem, namočte do čokolády a ozdobte mandlí.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *